Romobil - nekoć igračka, danas prijevozno sredstvo

Romobil kao igračka ili prijevozno sredstvo nije ništa novo, ali njegova povijest seže u daleku prošlost. Nekoć su romobili bili izrađeni od drva i prikladni samo za djecu. Takve drvene romobile djeca su najviše koristila za igru i vožnju po obližnjim dvorištima i igralištima. Poslije ih se više nije moglo pronaći u trgovinama niti se moglo vidjeti djecu kako ih voze. Ipak, romobili su se ponovno pojavili. Današnji romobili potpuno su drugačiji od onih negdašnjih. Trgovine nude velik broj različitih modela romobila pa je ponekad prilično teško odlučiti koji od njih odabrati. Romobili se prvenstveno razlikuju s obzirom na korisnika, odnosno je li to dijete ili odrasla osoba. Istina je da su ih nekoć koristila samo djeca, ali u današnje vrijeme dostupni su i odraslima. Romobili se razlikuju po veličini kotača, od onih manjih promjera oko 10 cm do kotača promjera oko 20 cm. Romobili se razlikuju i po kvaliteti odnosno nosivosti. Uz to, u ponudi je i veliki izbor različitih modela. Danas se na tržištu nudi mnogo različitih modela romobila, tako da ćete sigurno pronaći onaj koji vam najviše odgovara.

Nekoć su se djeca vozila romobilima samo po igralištima i dvorištima. Današnja djeca koriste romobil ne samo kao igračku, već i kao prijevozno sredstvo. Romobilom se voze u školu, knjižnicu, na popodnevne izvannastavne aktivnosti i sl. S romobilom brže stignu nego pješice, a mogu ga koristiti i za prijevoz na veće udaljenosti, čime i roditelji dobivaju na uštedi vremena jer ih ne trebaju voziti na različite izvannastavne aktivnosti. Sve je više i odraslih koji koriste romobile jer su neki romobili zaista vrlo kvalitetni i namijenjeni upravo odraslim osobama. Romobili za odrasle koriste se, primjerice, za odlazak u poštu, knjižnicu, za vožnju gradom i na posao, jer je na cesti uvijek gužva tijekom jutarnjih i popodnevnih špica. Romobil je jednostavan za korištenje i nemate brige s parkiranjem. Njime se možete odvesti bilo gdje, skoro do samog ulaza, možete ga sklopiti i ponijeti sa sobom, bez ikakve brige da će vam ga netko ukrasti.

Romobil je vrlo praktičan za uporabu i ljeti na odmoru jer ga sobom možete ponijeti na plažu, u trgovinu, na recepciju hotela itd. Budući da je sklopiv, uvijek ga možete imati u autu i ponijeti sobom kad god vam zatreba. Praktičan je za one koji vole krstariti jahtama ili jedrilicama jer zauzima jako malo prostora, a njime se možete provozati po marini do trgovine, kupaonice i sl. Sve se više ljudi odlučuje za kupnju romobila jer udaljenost od nekoliko kilometara mogu njime prijeći daleko brže nego pješice.

Romobil postaje sve popularnije prijevozno-rekreacijsko sredstvo za djecu i odrasle.

Romobil